Mozgásmeditáció és személyiségfejlődés találkozása

dreamcatcher-1082228_640Mint mindannyiunknak, bizonyára neked is vannak vágyaid, álmaid és szeretnéd, ha valóra válnának. Remélhetőleg célokat is alkottál, alkotsz belőlük. …ha másért nem, azért, mert így év elején evvel a jó tanáccsal van tele az internet… 🙂 Jó esetben pedig azért, mert tudod, hogy ez az első lépés ahhoz, hogy tényleg olyanná tedd az életed, mint amilyet szeretnél.

Sokszor van úgy, hogy egy cél megfogalmazása, pláne leírása szinte zavarba hozza az embert. Mintha szégyellenénk, hogy komolyan vesszük a vágyinkat, s ezáltal önmagunkat. Ráadásul beindul vele a kételkedés is: valóban képes vagyok ezt megvalósítani? Valóban méltó vagyok arra, hogy így legyen?

Néhány éve például én magam is alig mertem komolyan venni azt a gondolatot, hogy önállóan dolgozhatok, saját időmet beosztva, azzal foglalkozva nap, mint nap, amit igazán szeretek, amit hivatásomnak tartok. De szívem mélyéről tudtam, hogy nincs más választásom, mint követni ezt a vágyat és lépésről lépésre haladni a megvalósítás felé. Ha óvatosan is, de mozdultam a lehetőségekkel, a hívásokkal s mára tényleg elmondhatom, hogy az életem egyre jobban hasonlít arra, amit akkor elterveztem, megfogalmaztam.

Az alacsony önértékelés tehát sokszor már attól is visszatarthat, hogy célokat tűzzünk ki. Pedig épp az a lényeg, hogy ha elindulunk a megvalósítás útján, és haladunk lépésről-lépésre, akkor mire megérkezünk, érettek, alkalmasak leszünk a „jutalomra”, az új helyzetben való jelenlétre, helytállásra. Tehát pontosan álmaink cselekvő követése, fizikaiban történő megvalósítása útja az, ami folyamatos fejlődésünket, kiteljesedésünket, kibontakozásunkat lehetővé teszi. Ezen az úton valóban képesek leszünk örülni a sikernek, annak veszélye nélkül, hogy beleragadnánk a helyzetbe, lemondva a további fejlődésről, eredményekről.

Így haladva egyre jobban és jobban belejövünk a célkitűzésbe és -megvalósításba, hullámról hullámra haladva az élet, a kihívások, álmok, célok, megérkezések áramlásában.

S hogy hogyan kapcsolódik mindehhez a NőiErőForrás Aktiváló Mozgás Meditáció és főként a nevében foglalt mozgás és meditáció?

woman-627395_1280Tudjuk, hogy a mozgás nyugtató, stresszcsökkentő hatással bír, képes kikapcsolni az elme folytonosan fontoskodó, aggodalmaskodó, visszahúzó hatását. Ugyanakkor összerendezi egymással a két agyfélteke működését, amelyek így együtt tehetik dolgukat a cél megvalósításáért. Ha testünk friss, feltöltődött és rugalmas, agyféltekéink összehangoltak, ugyanilyen lesz a gondolkodásunk is: könnyebben találunk olyan új rálátásokra, megoldásokra, amelyek elengedhetetlenek a változáshoz, haladáshoz.

Közben kiteljesednek, elmélyülnek mindazon pozitív, elégedettséget keltő érzelmek is, amelyek a célunkba való megérkezéshez kapcsolódnak.

Lecsendesedett elmével könnyebben tudunk belépni a meditáció állapotába is.  A meditáció lényege, hogy figyelmünket koncentráltan és tisztán egy adott dologra fókuszáljunk: akár a formagyakorlatra és a mozgásra, akár a közben áramló/áramoltatott energiákra, akár a célunkra amivel/amiért gyakoroljuk a NEF-et. Meditáció közben kiegyenlítődnek, összehangolódnak testi-lelki-szellemi működéseink, mindegyik a maga funkciójának, sajátosságainak megfelelően kezd azért dolgozni, hogy haladni tudjunk a célunk felé.

Nekünk nincs más dolgunk, hogy mozduljunk a születő inspirációkkal, tervekkel, kezeljük a kihívásokat – látva, hogy miben lehet szüksége még fejlődnünk -, hálával elfogadjuk a körénk rendeződő segítő erőket, felismerjük és ünnepeljük, ha célba értünk.

A NEF AMM elsajátítása, gyakorlás – a mindennapi élet természetes részévé tétele – minderre lehetőségeket ad, miközben felszabadító, könnyed, lelkesítő is egyben. Ezen az úton te is nőiséged erejét kiteljesítve, forrássá téve valósíthatod meg céljaidat és teremthetsz magadnak új, szíved szerinti valóságot.

Ha szeretnél még többet hallani a NEF AMM-ről és belekóstolnál a gyakorlás energiáiba, gyere el

2016. január 26-án 19:00 órakor a

NEF AMM alapozó tanfolyam bemutató órájára,

hogy még többet mesélhessünk Neked a NEF-ben és legfőképpen a bennünk nőkben rejlő kincsekről és persze a gyakorlatsort is bemutathassuk.

A NEF AMM lényegérő és az induló tanfolyamokról itt olvashatsz >>>

Helyszín: Grál Ház, 1073 Budapest, Erzsébet körút 58. I. em. 1.

Bejelentkezés szükséges, ha jönnél, írj a gralhaz@gmail.com email címre!

Szeretettel várunk!

bea 4 141117Varga Beatrix
+36 20 345 8949
orommel.elni@gmail.com

 

Vivi portré FullSizeRenderVarga Vivien
+36 30 480-3997
info@azeletmintolyan.hu

 

Online jelentkezés

Név*

E-mail cím*

Tanfolyam*

Üzenet

Share This:

About Varga Beatrix

*örömmentor *transzgenerációs epigenetikus kineziológus tanácsadó *magzati stresszoldás specialista *Colorado Recoding Mester Tanár (+36) 20-345-8949 vargabeatrix3@gmail.com